Ovaj portal koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sustav oglašavanja.   U redu   Više o kolačićima

> Pregovarački postupak javne nabave bez prethodne objave | Pravnik u poduzeću
Nedostupan dokument, obavezna prijava
Do not fill this:

Primjer sadržaja: 

Pregovarački postupak javne nabave bez prethodne objave

Arhiva 5.2.2014, , Izvor: Verlag Dashöfer

4.9.5 Pregovarački postupak javne nabave bez prethodne objave

Graf i Hrastinski

Predmetni se postupak smije koristiti samo ako su ispunjeni posebni kriteriji propisano odredbama Zakona o javnoj nabavi.

Javni naručitelj u pisanom obliku poziva jednog ili, ako je moguće, više gospodarskih subjekata s kojima će pregovarati. Ako se postupak vodi s više gospodarskih subjekata, poziv im se upućuje istodobno na način da nemaju uvid u podatke o ostalim gospodarskim subjektima. Poziv na pregovaranje mora sadržavati datum do kojeg se mora dostaviti inicijalna ponuda, adresu na koju se dostavlja ponuda, podatak o jeziku na kojem se izrađuje te ostale podatke koje javni naručitelj smatra potrebnima. Pozivu se mora priložiti dokumentacija za nadmetanje i moguća dodatna dokumentacija. Javni naručitelj prvo provjerava razloge isključenja i ocjenjuje sposobnost ponuditelja, te ukoliko ocijeni da je ponuditelj sposoban, pregledava i ocjenjuje inicijalnu ponudu. Inicijalna ponuda koja odgovara svim potrebama i zahtjevima javnog naručitelja može biti i konačna. Ako je potrebno, nakon pregleda inicijalne ponude, javni naručitelj poziva ponuditelja na izmjenu i/ili nadopunu inicijalne ponude ili na dostavu konačne ponude sukladno svojim zahtjevima i potrebama i dokumentaciji za nadmetanje. Javni naručitelj izrađuje zapisnik o pregledu i ocjeni inicijalnih i/ili konačnih ponuda te odabire najpovoljniju ponudu sukladno kriteriju za odabir ponude.

Nakon odabira ponude javni naručitelj obvezan je objaviti prethodnu obavijest o namjeri sklapanja ugovora u slučajevima propisanima Zakonom o javnoj nabavi, dok u ostalim slučajevima može objaviti prethodnu obavijest o namjeri sklapanja ugovora. Dan objave obavijesti ima učinak dostave odluke o odabiru, te je javni naručitelj obvezan primijeniti rok mirovanja. Ako javni naručitelj ne objavi prethodnu obavijest o namjeri sklapanja ugovora, nakon odabira donosi odluku o odabiru koju dostavlja ponuditelju/ima.

Pristup imaju samo pretplatnici modula: 
PP profi | PP profi plus

 

Modul koji imate na raspolaganju:
%usermoduletitle

Prednosti portala Pravnik u poduzeću profi:
  • 20 novih stručnih članaka svaki mjesec

  • Obavijesti o zakonskim izmjenama

  • Garancija aktualnosti i ispravnosti sadržaja

  • Usluga odgovora stručnjaka na Vaša pitanja

  • Brzo pretraživanje sadržaja uz pomoć pojmovne tražilice

 >>više o PP profi

Získajte viac informácií o moduloch UAD profi

Trebate savjet pri odabiru pravog modula?